Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانه هنرمندان ایران از هفتم تا 15 آبان ماه میزبان هفته تصویرگری خواهد بود و در این هفته ضمن برپایی سه نمایشگاه و برگزاری نشست‌ها و همایش تخصصی تصویرگری، نشان آبان اهدا خواهد شد.

به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از روابط عمومی هفته تصویرگری، کیانوش غریب‌پور؛ دبیر هفته تصویرگری در نشست خبری هفته تصویرگری که یکشنبه 30 مهر در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد، گفت: هفته تصویرگری رویدادی است که درسال‌های متمادی پس از تاسیس انجمن تصویرگران ایران برگزار شده اما از سال گذشته و با اعلام روز تصویرگری، تقویم ثابت و برنامه‌های مفصل‌تری پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال گذشته همزمان با هفته تصویرگری دو اقدام بزرگ رقم خورد، نام‌گذاری روز 15 آبان ماه به عنوان روز تصویرگری و پیگیری آن برای ثبت در تقویم ملی و اهدای نشان آبان.

غریب پورادامه داد: برای ثبت روز ملی تصویرگری با شورای فرهنگ عمومی وارد مذاکره شده ایم وهنوز ۱۵ آبان را به عنوان روز ملی تصویرگری در تقویم رسمی کشور ثبت نکرده اما به ما اجازه داده که برنامه هایمان را در این هفته احتمالاً پس از چند دوره بتوانیم این روز را در تقویم هم ثبت کنیم.

او افزود: نشان آبان عالی ترین درجه تقدیر حرفه تصویرگری است، هرسال به چهار چهره که درچهار موضوع، حرفه تصویرگری را بالنده و پاینده کرده باشند اهدا می‌شود. امسال نیزاین نشان غیر رقابتی به چند تن از چهره های تاثیرگذار تصویرگری اهدا خواهد شد. امسال نیز این نشان در روز 15 آبان ماه در چهار بخش اهدا خواهد شد.

وی گفت:همچنین دراین هفته نمایشگاه «نشان آبان» با نمایشگاه‌گردانی حدیثه قربان از آثار منتخب غلام‌علی مکتبی، محمدعلی بنی‌اسدی و غزاله بیگدلو؛ دریافت‌کنندگان اولین دوره‌ی اهدای نشان آبان (۱۳۹۵) در گالری میر میران برپا می‌شود. دراین نمایشگاه ۴۶ اثر ازغلامعلی مکتبی، محمدعلی بنی‌اسدی وغزاله بیگدلی درمعرض دید قرار می‌گیرد.

غریب پور ادامه داد: «نشان آبان» در چهار بخش نام بزرگ، نام آشنا، نام نو و نام همگام تصویرگری اهدا می شود. تفاوت امسال با سال گذشته نشان آبان این است که از شش تا 12 آبان، تمام هنرمندان وعلاقه‌مندان می‌توانند نامزدهای خود را برای دریافت نشان به ایمیل دبیر جشنواره معرفی کنند. روز ششم معیارهایمان را برای انتخاب دریافت کنندگان نشان عالی معرفی خواهیم کرد اما نام براساس توافقی که کردیم قصد نداریم نام داوران این بخش را معرفی کنیم.

غریب‌پوردرباره نمایشگاه «ما تصویرگر خود هستیم» گفت: از زمان راه اندازی هفته تصویرگری، هرسال نمایشگاهی برای نشان دادن توان تصویرگران با نمایش جدیدترین آثارشان برپا می شود، امسال تصمیم گرفتیم این‌‌ نمایشگاه که هسته‌ اصلی هفته‌های تصویرگری است، دربرگیرنده اتوپرتره تصویرگران باشد که نمایشگاه‌گردان آن گلبرگ کیانی است.

او ادامه داد: نمایشگاه «ما تصویرگر خود هستیم» ضمن این که مروری برآثار اعضای انجمن تصویرگران ایران است، بیانیه جمعی تصویرگران نیز هست. متاسفانه تصویرگری درمقایسه با سایررشته های تجسمی مورد بی مهری قرار گرفته است وهنوز بسیاری از مدیران تفاوت تصویرگری را با تصویربرداری نمی دانند. با برپایی این نمایشگاه قصد داریم بگویم که پرچم تصویرگران بالاست.

دبیرهفته تصویرگری با بیان این مطلب که موضوع این نمایشگاه با اقبال خوب تصویرگران مواجه شده گفت: در نمایشگاه دوره های پیش تصویرگران ممکن بود که نمونه ای از آثاری که پیشتر خلق کرده بودند را ارائه می کردند اما در این نمایشگاه تصویرگران اقدام به خلق اثر جدید کردند و آثاری که در این نمایشگاه شاهد آن هستیم روایت هنرمند از خودش است.

او افزود: رکورد این نمایشگاه با اقبال خوب تصویرگران شکسته شد و دراین نمایشگاه شاهد نمایش بیش از 180 سلف پرتره از تصویرگران هستیم و چون به اثری که تصویران از خودشان خلق کرده اند احترام می گذاریم این آثار داوری نخواهند شد .

غریب پور درباره نمایشگاه«تصویرگران شهر» گفت: تصویرگری به شکل سنتی به ادبیات کودک و روایت کردن شعرها و داستان‌های کودکانه برمی‌گردد اما ظرفیت‌های جدیدی در سال‌های اخیر به هنر تصویرگری اضافه شده. ما سال گذشته نمایشگاهی با عنوان «دیزاین جهان افسون و کمیک» برگزار کردیم، امسال نیز درهمین راستا تصمیم گرفتیم که نمایشگاه «تصویرگران شهر» را برپا کنیم. این نمایشگاه به نوعی بازتاب شش سال حضور تصویرگری به عنوان هنرشهری است. این نمایشگاه با همکاری سازمان زیباسازی با انجمن تصویرگران برگزار می شود و دراین نمایشگاه شاهد نمایش 98 اثر از میان 130 اثر با نمایشگاه گردانی اردشیرمیرمنگره هستیم.

او افزود: همچنین همزمان با برگزاری هفته تصویرگری در فضای باز خانه هنرمندان ایران شاهد نمایش 20 تخم مرغ نوروزی خواهیم بود که در دو سال اخیر خلق شده اند.

غریب پوردرباره معرفی تصویرگران از سوی انجمن برای قراردادهای سازمان زیباسازی برای نقاشی دیواری گفت: من فکر می‌کنم انجمن، شرکت تعاونی و یا آژانس نیست. اگر قرار بود اعضای انجمن را به سازمان زیباسازی معرفی کنیم پیش از این باید تصویرگران را به ناشران معرفی می‌کردیم. اما خوشحالیم که چهره‌های شاخص تصویرگری امروز به شورای هنری سازمان زیباسازی راه پیدا کرده اند و این امر با ترغیب هنرمندان تصویرگر از سوی انجمن اتفاق افتاده و حضور انجمن در این سازمان تثبیت شده و پررنگ است و انجمن هیچ نقشی برای معرفی اعضایش برای گرفتن پروژه های شهری و تصویرگری کتاب ندارد.

او درباره برپایی همایش با موضوع تصویرگری گفت: کتاب های تصویری ژانر جدیدی در تصویرسازی به شمار می‌رود، کتاب تصویری گونه ای از کتاب است که تصویر در آن حرف اول را می زند و گاه حتی متن ندارد. تاکنون سه کارگاه کتاب های تصویری از سوی انجمن تصویرگران برگزار شده است و قصد داریم که بزودی کارگاه دیگری با همین سرفصل برگزار کنیم و فراخوان آن را در سطح حرفه ای اعضای انجمن تصویرگران بزودی منتشر خواهد شد. علی بوذری دبیری این رویداد را برعهده دارد و سعی داریم برای موضوع «کتاب تصویری» سند مکتوب تهیه کنیم. امیدواریم کتاب مقالات ارائه شده در این همایش را تا شش ماه آتی منتشر کنیم.

غریب‌پوربا اشاره به اتاق روشن ویژه تصویرگری گفت: قرار است در این اتاق نسخه دوم و ویرایش شده تعرفه تصویرگران را معرفی کنیم. دراین اتاق ترکیبی از ناشران، تصویرگران و حقوقدانان حضور دارند. نظام نامه حرفه ای تصویرگران که بخشی از آن به تعرفه برمی‌گردد در حال تدوین است اینکه چه اندازه رعایت شود به من نوعی ربط پیدا نمی‌کند. ضمن اینکه موضوع کتاب در ایران جدای از این که تالیفی باشد یا ترجمه یک تراژدی عجیب و غریب و شکست خورده است.

او افزود: تعرفه تصویرگری مانند آهنربایی است که باید با یک فاصله منطقی از شی مورد نظر نگه داشته شود و یک سند محکم است که دراختیار ناشران و پدیدآوردندگان کودک و نوجوان قرار می‌گیرد تا بر اساس آن رفتار کنند.

دبیر هفته تصویرگری درباره تأسیس نشدن موزه تصویرگری گفت: در موزه تصویرگری فقط موضوع ساختمان مطرح نیست، تجهیز گنجینه آن اهمیت بالایی دارد و گمان می‌کنم اگر قرارباشد روزی موزه تصویرگری راه‌اندازی شود، باید موزه گرانی باشد و بخشی از گنجینه موزه هنرهای تزئینی اصفهان و برخی آثار موزه رضا عباسی به این موزه منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: ما قصد نداریم که فقط یک بناء گران به نام موزه تصویرگری راه اندازی کنیم. هدف ما این است که اگر روزی موزه تصویرگری راه اندازی شد این موزه به سرنوشت موزه گرافیک دچار نشود و بتوانیم آن را آن گونه که شایسته یک موزه تخصصی است تجهیز کنیم و آثارتصویرگری ایران را از دوره مختلف تاریخی در این موزه نگهداری و در معرض دید علاقه مندان بگذاریم.

او همچنین درباره برگزاری کارگاه دستان گفت: در این کارگاه شاهد حضور 20 تیم دو نفره حرفه ای خواهیم بود و دراین کارگاه همزمان یک نویسنده با یک تصویرگر کار خواهند کرد و دستاورد این کارگاه درنمایشگاه بلونیا و یا نمایشگاه فرانکفورت ارائه خواهد شد.

علی بوذری دبیر همایش «کتاب‌های تصویری» گفت: در سال‌های اخیر موضوع کتاب‌های تصویری مورد استقبال قرار گرفته است. تفاوت این کتاب‌ها با کتاب‌های مصور این است که یکی از ارکان اصلی کتاب را «تصویر» تشکیل می‌دهد و ممکن است حتی کتاب فاقد متن باشد. فراخوان همایش‌ در اواسط تابستان منتشر شد و هیأت علمی همایش را اساتیدی از دانشگاه‌های شیراز، شهید بهشتی و دانشگاه هنر تشکیل می‌دهند و سفارش نگارش مقالات هم به برخی افراد شاخص داده شده است. در این همایش همچنین از چند تن از چهره های تاثیرگذار کتاب کودک و نوجوان و پژوهشگران این عرصه دعوت کرده ایم.

او افزود: همایش کتاب های تصویری روز پنجشنبه 11 آبان از صبح تا عصر در سالن شهناز خانه هنرمندان برگزار می‌شود و در این همایش 16 مقاله ارائه خواهد شد .همچنین در روز جمعه 12 آبان ماه نیز دو نشست تخصصی با این موضوع در خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.

سیاست‌گذاری این دوره از هفته تصویرگری بر عهده علی بوذری، هدا حدادی، محسن حسن‌پور، عاطفه شفیعی‌راد، کمال طباطبایی، کیانوش غریب‌پور، حدیثه قربان، مجید کاظمی و علی هاشمی‌شهرکی است. کیانوش غریب‌پور دبیر و مدیر هنری، حدیثه قربان دبیر اجرایی، علی بوذری دبیر همایش است و گلبرگ کیانی، حدیثه قربان و اردشیر میرمنگره به عنوان نمایشگاه گردان در این دوره با هفته تصویرگری همکاری دارند.

هفته تصویرگری از هفتم تا 15 آبان ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۱۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان

به گزارش خبرنگار مهر، موزه ماتناداران در شهر ایروان با نام کامل «ماتنادارانِ مسروپ ماشتوتس» از بنیادهای برجسته ارمنستان به شمار می‌رود که به نام ماشتوتس ابداع‌کننده الفبای زبان ارمنی، نامگذاری شده است.

«ماتناداران» در معنای لغوی به مجموعه‌ای گفته می‌شود که مکانی برای نگهداری اسناد، متون خطی و کتاب‌های دست‌نویس قدیمی یا چاپی است. این مجموعه، علاوه بر حفاظت از این متون، فعالیت‌های علمی دیگری از قبیل جمع‌آوری، ترمیم، طبقه‌بندی، تحقیق و نشر آن‌ها را نیز برعهده دارد.

مدیر ایرانی-ارمنی این موزه فعالیت‌های زیادی در راستای شناخت دو کشور ایران و ارمنستان انجام می‌دهد از جمله برگزاری چندین نمایشگاه و تبادل اطلاعات برای خوانش و مرمت نسخ خطی. یکی از این برنامه‌ها در راستای بزرگداشت نقاش ایرانی ارمنی بود پیش از این هم بارها نمایشگاه‌هایی برگزار کرد که هر کدام با استقبال خوبی مواجه شده است.

امروز نیز قرار است نمایشگاهی با عنوان شعر تندیس‌ها به مناسبت صد و سی سالگی آندره سوروگیان در موزه ماتناداران افتتاح شود. این موزه با همکاری مؤسسه علمی نسخه‌های خطی ماتنداران، موزه کلیسای اچمیادزین و مادر آتور آثار نقاشی «آندره سوروگیان» نقاش و هنرمند ایرانی-ارمنی از شاهنامه فردوسی را به نمایش می‌گذارد.

ایوت تجریان مدیر بخش موزه ماتناداران

آندره سوروگیان معروف به درویش‌خان، نقاش برجسته مینیاتور و یکی از بنیان‌گذاران شیوه مردمی در نقاشی ایرانی معروف به نقاشی قهوه‌خانه‌ای بوده است و در نقاشی ایرانی و سبک نقاشی مینیاتور صاحب سبک بود. این هنرمند ارتباط تنگاتنگی با مردم ارمنی و گذشته تاریخی آنها داشت.

پیش از این نیز همایشی برای این هنرمند ارمنی-ایرانی با همکاری با همکاری سفارت جمهوری ایران در جمهوری ارمنستان، مرکز فرهنگی سفارت جمهوری ایران در جمهوری ارمنستان و بنیاد سوروگیان برگزار شده بود.

در این راستا «ایوت تجریان» مدیر بخش موزه ماتناداران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این نمایشگاه با هدف یادبود این هنرمند ایرانی-ارمنی برپا شده است. پیش از این آمانوئل سوروگیان نوه آنتوان و فرزند آندره، که اکنون ۹۴ ساله ساکن آلمان هست، کلکسیون بزرگی از آثار پدر و عکس‌های پدربزرگش (آنتوان عکاس مشهور دوره ناصرالدین شاه) را اهدا کرده بود.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه به مدت ۶ ماه در موزه ماتناداران برپا خواهد بود گفت: ما در این موزه و در موزه اچمیادزین نیز آثاری از سوروگیان داریم که به نمایش می‌گذاریم. در مجموع حدود ۳۰ اثر به نمایش گذاشته می‌شود که وی از داستانهای شاهنامه کشیده است. آثاری که از آندره سوروگیان در موزه ماتناداران نگهداری می‌شود با آثار موجود در موزه کلیسای اچمیادزین تفاوت دارد. آثار آنجا از اسطوره‌های تاریخی ارمنی است، ولی آثار موزه ما بیشتر از خیام و باباطاهر و شاهنامه فردوسی است.

تجریان که موضوع پایانه نامه‌اش «زندگی و آثار آنتوان سوروگین، عکاس ایرانی» بوده است گفت: این موزه به انیستیتوی نسخه شناسی و موزه نسخه‌های دست خطی معروف است و کسی به عکس‌های آرشیوی آن توجه نکرده بود در حالی که نگاتیوهای شیشه‌ای و عکس‌های زیادی از نسل اول عکاسان ارمنی درباره ایران داریم. من سه سال روی آن کار کردم و نتیجه آن برگزاری چند همایش و نمایشگاه شد.

در حال حاضر هم می‌توان نمایشگاه موقتی از تصاویر عکاسان ارمنی که به ایران آمده و عکاسی کرده‌اند را مشاهده کرد. این نمایشگاه به مدت ۶ ماه باید برگزار می‌شد اما هر بار به دلیل استقبالی که از آن شد، تمدید کردیم.

آندره سوروگیان ۹ سال در انزوا به سر برد و غرق در آثار فردوسی شد و ۴۱۶ اثر از شاهنامه فردوسی را نقاشی کرد که با تاریخ فوت این شاعر همخوانی داشت

تجریان به برگزاری نمایشگاه قاجار نیز اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه هم به دلیل استقبال زیاد، بارها تمدید شد. منتها ما نمی‌توانستیم نسخه‌ها را خیلی طولانی به معرض نمایش بگذاریم به همین دلیل در طول سه سال، بارها آثار جا به جا می‌شد.

وی گفت: در این موزه بیش از ۴۵۰ نسخه ایرانی داریم و قسمتی از آن متعلق به دوره قاجار است. برخی از نسخه‌ها ناشناس هستند یا دیباچه ندارند بنابراین با توجه به سبک تهیه کاغذ و خط می‌توانستند قاجاری باشند. از این آثار هم در نمایشگاه استفاده کردیم. ایران برای ارمنیان بسیار مهم است و الهام بخش کارهای هنری آنها می‌شود. مانند آندره سوروگیان که عاشق ایران بود.

وی که پیش از این مدیر بخش هنری موزه بوده است گفت: بعد از اینکه من مدیر موزه مانتاداران شدم، ۹۰ درصد نمایشگاه‌ها و برنامه‌هایمان مرتبط با ایران است حتی نوروز امسال سفره هفت سین در موزه چیدیم. چون معتقد هستم کشورهای همسایه باید همدیگر را بشناسند. زمانی که ارمنستان جزو شوروی بود روابط بین دو کشور ایران و ارمنستان هم کم شد. اما الان زمانی است که باید روابط سیاسی و فرهنگی را احیا کنیم. چون هر کار بزرگی از کارهای فرهنگی نشأت می‌گیرد حتی سیاست.

یکی از نقاشی‌های آندره که به عنوان شاهکار او یاد می‌شود

وی ادامه داد: من در راستای همکاری‌های مشترک یک سفر به همراه همکارانم در موزه به شهرهای قم و تهران داشتیم و از کتابخانه مرعشی، مرکز میراث مکتوب، کتابخانه مرکزی و بنیاد ایرانشناسی دیدن کردیم. در کتابخانه مرعشی و کتابخانه های دیگر تعداد نسخ ارمنی وجود دارد که هیچ وقت روی آن کار نشده است.

تجریان گفت: همچنین همکاری زیادی با سفارت ایران و رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان می‌کنیم. در نظر داریم تا مرمت گران نسخ ایرانی و ارمنی هم با یکدیگر آشنا شوند. چند وقت پیش هم از یکی از مرمتگران مشهور ایرانی دعوت شد تا در دو هفته کارگاه عملی و تئوری برگزار کند. از ایروان هم قرار است چند نفری به ایران بیایند تا فعالیت‌های مشترک انجام شود.

کد خبر 6093804 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • نویسنده ادبیات نوجوان باید مخاطب را با توانمندی هایش آشنا کند
  • افتتاح نمایشگاه موزه عبرت ایران در خراسان شمالی
  • گشایش نمایشگاه موزه عبرت در شیروان
  • نمایشگاه موزه عبرت ایران در شیراون افتتاح شد
  • پیراهن تیم ملی فوتسال به موزه دفاع مقدس کرمان اهدا شد
  • پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس اهدا شد 
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • خانه موزه‌ای در تهران که نماد عقل و عشق است
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان