Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-04@15:39:46 GMT

نهج‌البلاغه در جامعه فرهنگی و حوزوی غریب است

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۰۵۷۲

نهج‌البلاغه در جامعه فرهنگی و حوزوی غریب است

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست تخصصی «در مکتب تربیتی امام علی (ع)» امشب ۲۸ اردیبهشت‌ماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر، مدرس دانشگاه و امام جمعه موقت اصفهان در غرفه خانه کتاب در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن برگزار شد.

حجت الاسلام رهبر در این نشست گفت: نهج‌البلاغه «اخ القرآن» نامیده شده، از این رو باید با توجه کردن به آموزه‌های این کتاب، آن را از غربت خارج کنیم تا وارد زندگی فردی و اجتماعی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نهج‌البلاغه که سخن از عدالت است و امام علی (ع) شهید عدالت است، کدام عدالت در جامعه ما دیده می‌شود؟ ما که می‌خواهیم جمهوری اسلامی را برای جهانیان به عنوان الگو معرفی کنیم، آیا توانسته‌ایم تصویری از عدالت علی (ع) را در جامعه نشان دهیم.

وی با بیان اینکه نهج البلاغه در جامعه فرهنگی، حوزوی و مدیریتی کشورمان غریب است، افزود: من که امام جمعه اصفهان هستم، هر چه به مدیران تأکید می‌کنم که درباره مدیریت امام علی (ع) برای آن‌ها صحبت کنیم، تن نمی‌دهند. ما برای حل مشکلات جامعه اسلامی نیاز مبرم به این کتاب داریم.

حجت‌الاسلام رهبر در ادامه به نامه ۳۱ نهج البلاغه اشاره کرد و گفت: در این نامه امام علی (ع) به مالک اشتر منشور مدیریت و حکومت‌داری را نوشته است که می‌توان از آن به مکتب تربیتی علوی دست یافت و آن را در حکومکت‌داری به کار برد.

وی در ادامه به تعریف واژه «تربیت» پرداخت و گفت: تربیت به معنای رشد دادن یا فراهم کردن زمینه رشد است و خداوند اولین مربی عالم است، مخاطب امام علی (ع) در نامه‌های نهج البلاغه فقط یک فرد نیست و امروز این سخنان برای زندگی فردی و اجتماعی ما کاربرد دارد؛ از این رو باید مبانی تربیتی اسلامی در جوامع فرهنگی، علمی و دینی گسترش یابد.

رهبر ادامه داد: دو سال پیش نامه‌ای درباره توجه دانشگاه‌ها به کتاب نهج البلاغه و گنجاندن درسی درباره آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرف مؤسسه نهج البلاغه نوشتیم، اما چندان توجهی به آن نشد. ما از حوزه و دانشگاه هم خواستیم که نهج البلاغه جزء کتب درسی شود، اما باز هم توجهی نشد. این امر باید با هم افزایی عملی شود.

وی در ادامه یادآور شد: از حکومت اسلامی ایران، بیش از این انتظار داریم، مدیران باید از مردم، همدلی، مردانگی، غیرت و ... را بیاموزند، مردمی که در تمام صحنه‌ها حاضرند و اکنون نیز جوانان خود را برای حفظ اسلام و سرزمین اسلامی‌مان فدا می‌کنند. ما باید سیره و سنت را مبنای تمدن اسلامی قرار دهیم و به قرآن و نهج البلاغه عمل کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خانه کتاب محمدتقی رهبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۰۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزاداری کردستانی‌ها در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)

در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)، استان کردستان غرق در عزا و ماتم شد و مردم در سراسر این استان به عزاداری و سینه‌زنی پرداختند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیجار، اسماعیل زارعی کوشا در مراسم سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) که در این شهر برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و تسلیت شهادت امام صادق(ع) اظهار داشت: امام صادق علیه‌السلام دارای شخصیت بسیار بزرگی است که باید ابعاد شخصیتی این امام بزرگ بیش از پیش به نسل جوان معرفی و مورد توجه قرار بگیرد.

وی گفت: امام صادق(ع) صاحب مکتب و به واسطه هدایتی که به تبعیت از امام حسین(ع) داشتند، دین اسلام را نجات بخشید و مسیر جامعه اسلامی به سوی درستی هدایت شد.

استاندار کردستان تصریح کرد: یکی از کارهای اصلی امام صادق(ع) تربیت نیرو بود که بعد از تعلیم و تربیت، مورد توجه قرار داد، به طوری‌که این امام بزرگ بیش از چهار هزار شاگرد تربیت کردند که در نوع خود بی‌نظیر است.

وی با بیان اینکه امام صادق(ع) فرصت و ماموریتی که داشتند یک ماموریت و انقلاب فرهنگی بود، افزود: امام جعفر صادق(ع) خدمات علمی، فکری و مشخصا فرهنگی بسیار بزرگی انجام داده‌اند که همواره ماندگار است.

زارعی‌کوشا عنوان کرد: ما یک راه تربیتی و فرهنگی بیش نداریم و آن این است که ما متمسک به قرآن و اهل بیت(ع) و سنت رسول خدا(ص) باشیم.

وی انقلاب اسلامی را ادامه‌دهنده مکتب امام صادق(ع) ذکر کرد و یادآور شد: درس شهادت امام صادق این است که ما تکلیف خود را بدانیم و در مقابل همه توطئه‌ها آگاه، شناخت و بصیرت داشته باشیم. 

استاندار کردستان ابراز داشت: امیدواریم خداوند توفیق درک شناخت ائمه اطهار(ع) را به همه ما عطا کند.

نظیر این مراسم در سایر شهرستان‌های استان کردستان نیز برگزار شد.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • حج نماد عظمت امت اسلامی است
  • کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی است
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • عزاداری کردستانی‌ها در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است
  • آیت‌الله مطهری الگویی وارسته برای نسل جستجو‌گر عصر ماست
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضاییه به هرمزگان
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • معلمان در شکل دهی ساختار فرهنگی جامعه نقش بسزایی دارند
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد