Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران - "خصوصی سازی" ؛ واژه ای زیبا که قرار بود شعار "دولت کوچک" را محقق و بخش خصوصی را قدرتمند سازد اما در عمل به گله موش های جونده تبدیل شد که ثروت عمومی را جوید و بلعید و نیست کرد و نابود.

در طول سال های اخیر، بارها شاهد بوده ایم که چگونه اموال و شرکت های دولتی را به نام خصوصی سازی غارت کردند. این که کدام شرکت ها را به کسری ناچیز از بهای واقعی شان فروختند، موضوع این بحث نیست که تکرارش جز ملال نمی افزاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هم که این شرکت ها را بعد از مفت بری چه کردند و چه بر سر کارگران بی نوایشان آوردند نیز حکایتی غم انگیز و آشناست.

اما آنچه از اصل ماجرا اسفناک تر است، بی توجهی نهادهای نظارتی به روند فاجعه بار این واگذاری هاست. مگر می شود فلان شرکت دولتی را با میلیون ها دلار گردش مالی و اموال و املاک متعدد به قیمتی حتی کمتر از بهای زمین هایش به خودی ها بفروشند و بعد، کارگرانش را اخراج کنند و یک شبه به ثروت افسانه ای برسند و کک کسی هم نگزد؟!
پاسخ تلخ و صریح است: بله، می شود و شده است!

سفر اخیر رئیس قوه قضائیه به اردبیل اما کور سوی امیدی برای اصلاح این پاسخ تلخ ایجاد کرده است. سید ابراهیم رئیسی در این سفر پرونده واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان را روی میز گذاشت؛ مجموعه ای که با دارا بودن هزاران هکتار زمین زراعی مرغوب و کارخانه های تبدیل محصولات کشاورزی، قطب بی نظیر کشاورزی دامداری و صنعت در شمال غرب ایران است.



در اهمیت این شرکت همین بس که از سال 1327 خورشیدی دهها دولت و شرکت داخلی و خارجی در دشت مغان فعالیت کرده اند و دهها سال سرمایه گذاری ارزی و ریالی هنگفت در آن شده است و حتی سدهایی نیز برای بهره وری بیشتر زراعی ساخته شده است تا شرکتی با نام "کشت و صنعت و دامپروری مغان" شکل بگیرد.

با این حال، گذر کشت و صنعت مغان نیز به خصوصی سازی افتاد و حرف و حدیث های فراوانی درباره نحوه واگذاری این مجموعه بزرگ ملی شکل گرفت و می رفت که این واگذاری نیز همانند صدها واگذاری دیگر، به بایگانی برود و نقدها و انتقادات در حد تیترهای رسانه ای باقی بماند که سفر رئیس قوه قضائیه به اردبیل انجام شد و سید ابراهیم رئیسی دستور ویژه ای برای بررسی مجدد پرونده این واگذاری بزرگ صادر کرد.

 *6 دستور رییس قوه قضائیه 
درخصوص شرکت کشت و صنعت مغان

این که سرانجام این بررسی به تایید واگذاری یا ابطال آن می انجامد مشخص نیست اما نکته ای که باید بدان توجه داشت این است: حال که قرار شده است پرونده کشت و صنعت مغان مجدداً بررسی شود، چه بهتر که در قوه قضائیه و زیر نظر شخص رئیس آن، کمیته ای برای بررسی سایر واگذاری های مساله دار شکل بگیرد.

اگر این کمیته تشکیل شود، افراد متعددی از سراسر ایران اطلاعات ذیقیمتی از نحوه واگذاری های و احتمالا حیف و میل های صورت گرفته به آن خواهند داد؛ افرادی که سال هاست سوختن بیت المال را برابر چشمان خود می بینند ولی امیدی به احیای آن و مجازات سوء استفاده کنندگان ندارند.

از آنجا که این کمیته با ارقام چند میلیارد دلاری سر و کار دارد، اعضای آن باید از سالم ترین و امتحان پس داده ترین ها باشند چرا که بسیاری از ویژه خواران، خوب می دانند که ناظران را چگونه آلوده کنند.

به نظر می رسد اگر این اقدام صورت پذیرد، با ابطال برخی واگذاری های کلان و ناروا، آنچه به بیت المال بر می گردد،به معنای واقعی کلمه "تاریخی" خواهد بود و مسیر خصوصی سازی را در آینده، تا حد بسیاری منزه می کند.

و پایان سخن، آموزه ای از امام علی علیه السلام که بعد از رسیدن به حکومت فرمود که هر آنچه از بیت المال غارت شده را باز می گرداند حتی اگر کابین زنان غارتگران شده باشد.
آقای رئیسی! اینک شما و راهی که علی علیه السلام پیش پایتان گذارده اند... .

بیشتر بخوانید:

*روزی بزرگ برای عدالت: جعبه‌سیاه فساد در قوه‌قضائیه با دست‌بند و لباس زندان در برابر قاضی *رئیسی: ذات نظام، پاک و ضدفساد است لینک کوتاه: asriran.com/0038mN

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سید ابراهیم رئیسی کشت و صنعت مغان واگذاری خصوصی سازی کشت و صنعت مغان قوه قضائیه خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۰۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق(ع) آغازگر جهاد فقه و نهضت علمی اسلامی است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله رسول فلاحتی ظهر شنبه در مراسم شهادت ششمین اختر آسمان ولایت و امامت، امام جعفر صادق (ع) در مصلی امام خمینی (ره) رشت ضمن تسلیت سالروز شهادت پیشوای امت اسلامی امام صادق (ع) اظهار کرد: شیعه به مذهب جعفری نیز تعبیر می‌شود زیرا شیعه مدیون کلاس‌ها و دانشگاه عظیم علمی و روایی است که از مکتب امام صادق (ع) دارد.

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به ورود اسلام به برخی کشورهای اروپایی از جمله بوسنی تصریح کرد: برخی مسلمانان اروپا در تعالیم‌شان می‌گفتند «تاریخ اسلام پنجاه سال بعد از پیامبر (ص) را مطالعه و تحقیق نکنید» و هدف از بازداشتن مسلمانان از تحقیق در این زمینه، این بوده که مسلمانان نسبت به حوادث و اتفاقات رخ داده در درون جامعه اسلامی بعد از پیامبر آگاه نشوند؛ اما برخی تحلیلگران غربی که به آئین اسلام گرویدند اسلام را از همین رهگذر مطالعه و متوجه حقایق آن شدند.

امام جمعه رشت با بیان اینکه امام صادق (ع) ۳۴ سال امامت را بر عهده داشتند و آغازگر جهاد در عرصه فقه و فقاهت و تربیت جامعه اسلامی بودند، افزود: آن حضرت حدود ۴ هزار شاگرد تربیت کردند و در دوران حیات و امامت خویش با فشارهای منصور دوانیقی (لعنت‌الله علیه) مواجه شدند؛ ظلم‌ها و فشاری که منصور بر امام وارد کرد، بر هیچ امامی وارد نشده بود.

امام جمعه رشت با بیان اینکه منصور دوانیقی (لعنت‌الله علیه) همواره امام صادق (ع) را تحقیر می‌کرد و مورد شکنجه روحی قرار می‌داد گفت: او آرامش را از امام سلب کرده بود و بارها تصمیم به قتل امام را گرفته بود؛ سرانجام آن حضرت را به شهادت رساند.

وی با اشاره به اینکه تشکیل حکومتی مبتنی بر احکام و آرمان‌های اسلام از جمله اهداف و آرزوهای اهل‌بیت و عالمان دین در دوره‌های مختلف بود، افزود: اهل‌بیت عصمت و طهارت در دوران حیات‌شان، شکنجه‌های روحی و سختی‌های زیادی را متحمل شدند تا حکومتی مبتنی بر احکام اسلام تشکیل دهند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه حکومت اسلامی در ایران در سایه تلاش‌های شهیدان، امام و روحانیت شکل گرفت؛ حکومتی که آرزوی انبیا و اهل‌بیت عصمت و طهارت بود، تصریح کرد: دشمن امروز تلاش می‌کند ما را درگیر امور جزئی و سیاه‌نمایی‌ها کند تا از اصل نظام و حکومت اسلامی که مورد توجه انبیا و اولیا است فاصله بگیریم.

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به بسط قدرت جمهوری اسلامی که معادلات تمام قدرتمندان جهانی را برهم زده و قدرت‌های نظامی را وادار به خضوع کرده است، افزود: با وجود هجمه‌های گوناگون علیه نظام اسلامی اما در این فضاهای مسموم جهانی نیز طعم شیرین اداره جامعه بر مبنای اسلام و مدیریت اسلامی در اذهان و دل‌های ملل نشسته است و ملت‌ها حکومت اسلامی و پیام جمهوری اسلامی را باور کردند و جمهوری اسلامی در سرتاسر دنیا تأثیرات شگرف خود را به منصه ظهور رساند.

امام جمعه رشت با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) مبنی بر اینکه «علم و عمل باید در کنار هم باشد» تصریح کرد: عمل بدون معرفت و دانش فایده‌ای ندارد البته علمی که با عمل همراه نباشد نیز فایده‌ای ندارد.

کد خبر 6096421

دیگر خبرها

  • دلیل عجیب و غریب تعطیلی یک تالار در خرم‌آباد
  • ظاهر عجیب و غریب پهپاد نظامی ساخت هند!
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد فقه و نهضت علمی اسلامی است
  • غریب‌آبادی: ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه: ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • غریب آبادی: ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به استان هرمزگان آزاد می‌شوند
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضاییه به هرمزگان
  • دستگاه قضا از بخش خصوصی در راستای رونق تولید حمایت می‌کند
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • سفر همسر رئیسی به پاکستان / اهدای دکتری افتخاری (+ عکس)